БГНЕС Чака ме най-тежкият мандат - това бяха първите думи пред медиите

...
БГНЕС
Чака ме най-тежкият мандат - това бяха първите думи пред медиите
Коментари Харесай

Иван Гешев: Терминът независим прокурор е обиден за прокуратурата

 БГНЕС Чака ме най-тежкият мандат - това бяха първите думи пред медиите на новия основен прокурор Иван Гешев след встъпването му в служба.

Според него аргументите за тази негова прогноза са две. " Първо – ние сме достигнали лимита, имам поради страната, а освен прокуратурата, в който най-сетне би трябвало да отговорим на упованията на българските жители за повече правдивост. От друга страна – прокуратурата е в добра кондиция и работи на високи обороти през последните години. Благодарение на това сме подложени на съществени офанзиви, които целят дестабилизация “, изясни спри. 

Гешев акцентира, че въпросните офанзиви идват от  " разнообразни хора, които се тормозят от закона “, без обаче да назове съответни имена. На въпроса по какъв начин ще опази прокуратурата от възможни опити за политически напън, Гешев отговори сбито: " Като съблюдаваме закона “.

" Всички прокурори са самостоятелни. Всички магистрати базират решенията си на вътрешното си разбиране, закона и доказателствата по делото. Този термин " самостоятелен прокурор “ е афектиран за прокуратурата “.

Новият началник на държавното обвиняване акцентира още, че към този момент е водил диалози и е наясно със структурата на новия си екип, само че ще разгласи състава му на по-късен стадий.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР